Blog

Projek Kayu – Dinding biru

Dok saja-saja aku tgk satu ruang kat dalam rumah ni nampak mcm KOSONG SANGAT. Jadi aku pun pusing-pusing kat PINTEREST untuk cari idea apa yang aku nak buat dgn ruang ni. Dapat beberapa ilham dari contoh-contoh yg dah ada org buat. Jadi aku pun buat pilihan utk buat ikut design yg aku berkenan. Maka bermulalah kerja melukis,...

Blog Training

Lembaran baru dalam dunia trading.

Assalamualaikum semua. Harini aku nak maklumkan kepada semua MULAI BULAN KELAHIRANKU iaitu bulan JUN yang mana mahu involve dalam dunia trading. Aku dah buat beberapa training module untuk sapa2 saja untuk join. TETAPI bersyarat. Aku kena buat benda ni semua seba aku teringat masa aku mula-mula involve dalam dunia trading. Terpaksa cari guru yg boleh ajaq...

Kemahiran AI

Meratapi

Prompt:- "hyper-realistic, a man, with a face like a lion, kneeling on a remote planet. with Thundercats sword at his side. With a clenched fist raised to the sky in grief, he embodies the essence of Thundercats Lion-O who mourns the death of his teacher JAGA. The camera angle should be from above, highlighting the beauty...

Kemahiran AI

May the 4th Be with You versi Melayu

Prompt:- "Hyper-realistic, the essence of a Malay man as a Jedi wearing a green Malay warrior heritage shirt with a black shoulder scarf, in the middle of a busy spaceport. Emphasize the intricate detailing of his clothing, combining cultural heritage with Jedi tradition. Show off his calm expression as he holds his iconic green lightsaber in...

Blog

Hello Brunei

We are now serving Brunei clients. Jom sertai kami di OROKU EDGE Untuk mendaftar boleh klik link dibawah ya ???? https://dashboard-oe.com/links/go/43 PM admin selepas mendaftar di Telegram @RosnizamOthman #oroku #orokuedge #orokuedgemarkets #romanempiretraders #byromanempire

Popular Posts

Tips & Teknik

Tutorial SMC

Seawal pagi selepas subuh, saya mulakan recording untuk sahabat-sahabat trader bawah saya yang mintak saya sharekan teknik SMC (Smart Money Concept). Jadi saya pun buatkan recording video lebih kurang 1 jam untuk jelaskan macam mana saya mencari zon untuk entry juga take profit dengan menggunakan teknik SMC ni. Tetapi saya hanya share teknik ni kepada yang mendaftar...

Read more...

Featured Posts

Siapa saya

Rosnizam Bin Othman

FullTime Trader, Certified HRDF Trainer, Freelance Digital Marketer, Website Designer, Video Editor

Kelas Facebook Ads Player 2.0

Hari ni baru sempat finalize module-modul tambahan untuk kelas Facebook Ads Player 2.0 untuk tahun 2022. Terdapat beberapa perubahan yang dah pun saya setkan khususnya untuk peserta-peserta baru juga peserta lama untuk ikut serta. Penambahbaikkan adalah pada workbook. Mengikut pakej yang dipecahkan kepada 3. Jadi peserta baru boleh mengikuti kelas semula dengan PERCUMA. Sekiranya mereka mahukan nota tambahan...

Kelas Penutup untuk tahun 2021

Kelas penutup untuk tahun 2021. Kali ni dibuat secara kombo juga secara GILA-GILA. Kenapa dikatakan sebagai GILA-GILA? Sebab, dalam pakej ni, ada yg dipakejkan sekali dengan T-Shirt "Facebook Ads Player". T-shirt ni saya buat sendiri. Khusus untuk diri sendiri. Dan ianya antara t-shirt kegemaran saya. Sebelum ni saya hanya berikan kepada rakan trainer sahaja juga beberapa peserta...

Belajaq lukis ikan Koi

Lepas beberapa hari dok peram dlm rumah. Hari ni aku bawak keluaq, try main semula dengan Procreate. Betoi la apa yang kawan2 cakapkan, screen guna Paperlike, mmg ngam sangat. macam melukis atas kertas. Best sangat. Satu kombinasi yang sangat2 serasi dengan Apple Pencil lagi... Pergh. Macam biasa, petang2 dok lepak bawah gazebo dengan bertemankan Muhammad Atif Hakim,...

Ipad Pro

Alhamdulilah. Rezeki aku tahun ni agak besaq juga. Lepas belikan jiwa utk anak bini, bagi kat mak abah, baru aku beli benda ni utk diri aku sendiri. Sebenarnya ni adalah payment job video training yg aku dgn kawan aku develop untuk MDEC. Ikut tu, tak termasuk dalam list pun iPad Pro ni. Tapi memandangkan iPad Air 2,...

Website Agent Hartanah – Sa’a Nordin

Alhamdulillah siap satu laman web seorang ejen Hartanah dari KL. https://www.saanordin.com Jadi kepada sesiapa yang nak cari rumah sekitar kawasan Tapah, Bidor, Selangor juga KL, boleh tgk dalam laman web beliau. More property will be added soon. Hari ni sessi personel coaching untuk pemilik laman web untuk masukkan property dari masa ke semasa.

T-shirt Facebook Ads Player

Assalamualaikum semua. Hari ni 2 helai baju Facebook Ads Player dah siap untuk rakan business training. Asalnya baju ni dibuat untuk team trainer sahaja. Tapi lepas publish kat Facebook, ada salah seorang participant kelas kami baru ni mintak nak beli. Tak ada masalah. terus buatkan untuk dia memandangkan stok baju warna biru ada sehelai lagi untuk size yang...

Website Klinik Pergigian Az Zahra’, Kota Bahru

Alhamdulillah. Sebelum ni menerima tugasan untuk mereka laman web sebuah klinik pergigian dari Kelantan, iaitu Klinik Pergigian AzZahra', Kota Bahru. Urusan pembelian domain www.azzahradental.com saya yang uruskan. Antara kelebihan laman web ni adalah pelanggan boleh membuat booking secara online dengan sendirinya. Jadi masa dan doktor mana yang nak ditemui, boleh dilock dengan cara online.   Pelanggan boleh memilih antara servis...