blog

Cetakkan Biruku…

Alhamdulillah. Diberi ilham untuk menghasilkan lagi module latihan untuk 2021. Bermula hari ni, aku dah mula start buat module latihan untuk "CETAKKAN BIRUKU" atau diomputehkan "My Blueprint". Dalam module latihan ni, aku akan cerita mengenai perkara-perkara yang mudah, tapi kita tak ambil serius dengan akaun FACEBOOK peribadi kita... sekali lagi, PERIBADI. Bukan fan page tau... personal. Jadi, insyaallah dipermudahkan urusan untuk projek ni.

Bulan yang sangat sibuk.

Lama tak menulis sebab terlalu sibuk dengan projek training online juga video training. Alhamdulillah. Dari 24 module latihan yang dah aku buat sebelum ni, 14 diterima untuk divideokan. Rasa semangat sikit nak kembali ke bidang Training. Ye la. Rugi kalau tak guna sebab mmg ada sijil TTT. Alhamdulillah juga pada sahabat dari KL kerana sudi jemput aku sebagai sebahagian dari team projek...

2 Kelas akan datang.

Atas permintaan dari kelas FB Ads & Marketing, ramai yang mintak aku buatkan kelas untuk reka laman web. Untuk pengetahuan, sebenarnya memang aku dah prepare pun module-module latihan untuk kelas-kelas ni. Hanya nak jalankan sahaja. Lepas finalize, insyaallah aku akan start. Tungguuuuuu...

Kelas Online : Basic FB Ads & Marketing Group 1 & 2

Alhamdulillah. Selesai sudah 3 hari kelas online Basic Facebook Ads & Marketing untuk ejen-ejen takaful. Kelas terbahagi kepada 2 group. Group pertama aku buat 2 hari iaitu Selasa & Rabu minggu lepas. 3 Jam setiap sessi. Untuk Group kedua, aku buat sehari suntuk. iaitu full day Sabtu. Alhamdulillah. respond yang sangat positif. Sebab ada yang dah join group pertama, nak join utk slot hari...

Kelahiran DiariPosting.com

Aaaaaaarrrrgggghhhh... Buntunya... Tak ada idea la nak posting apa hari ni. Jangan risau. Minggu lepas aku dah terbitkan set Diari Kalender Idea Posting 2021. YE! Lengkap setahun apa yang nak ditulis di media social. Tak semestinya di Facebook shj, Ianya juga boleh digunakan di mana-mana media social. Menjadi pencetus idea untuk menulis. Kenapa? Sebab, Ini adalah cara era masa kini masyarakat berkomunikasi. Majoriti menggunakan...

Jemputan berWebinar

Alhamdulillah. 5Hb diundang sebagai tag team partner kepada sahabat yang mengendalikan satu sidang video dimana kami berdua sahaja yang bercakap lebih kurang 2 jam setgh secara online kepada bebudak Politeknik, Kolej Komuniti yang dihadiri hampir 300 orang di atas platform Zoom juga Youtube Live. Apa yg nak tergelaknya adalah setting studio bahagian aku. Guna bilik stor, then pasang backdrop hitam. settle. Hahahahaha......

Trip to Ipoh

Bismillah! Semalam as per set appointment dengan sahabat dari Negeri Sembilan. Aku ke Ipoh utk meet up dengan dia untuk aku bantu dalam Digital Marketing untuk Agensi Takaful beliau. Nak drive, sorg2, tak padan pulak. better naik train dari Sungai Petani ke Ipoh. Train seawal jam 10.30 pagi, dijangka sampai pkl 12.30. Dari SP ke Ipoh, tambangnya RM45 sehala. Bila diconggak2...

Esok dah nak raya.

Hari ni bz sikit. Dok buat video raya last minit. Agak lama sikit kali ni nak buat video. Kali ni aku buat dlm 3 format. 1080 X 1080, 1920 X 1080, dan 1080 X 1920.   https://rosnizamothman.com/wp-content/uploads/2020/09/HORIZONTAL-1080X1080_2.mp4 Masa nak render memang lama. Jadi aku ambil keputusan utk p rumah mak aku. Hantaq sejadah gebu lagi tebai untuk mak. Jadi aku tinggalkan komputer...

30 Ramadan – Coaching dihujung-hujung Ramadan

Hari terakhir Ramadan untuk tahun ni. Aku balik kampung sebelah wife aku kat Pendang. Memang dah jadi tabiat aku incase sementara nak tunggu sampai waktu berbuka, tak ada aktiviti apa nak dibuat, aku bawak nota2 marketing utk perasap kepala dengan ilmu2 Digital Marketing.   Nak dijadikan cerita, aku terima mesej mintak coaching sikit permasalahan ejen takaful yg run ads di Facebook yg...