Masonry Sidebar Right

Check out our Latest News!

Module Training Facebook Ads & Marketing

Sejak semlm aku terima mesej dari rakan-rakan ejen yang mintak aku buatkan kelas untuk depa. Permintaan ni disuarakan beberapa hari lepas. Tapi aku busy dengan DiariPosting.com Tapi takpa, sejak semlm aku dah usahakan buat penambahan 3 lagi modul utama untuk diajaq. Walaupun sibuk dengan preparation modul2 ni, aku sempat buat beberapa grafik poster untuk aku gunakan utk sales peribadi. Alhamdulillah, since semlm mula...

Kelahiran DiariPosting.com

Aaaaaaarrrrgggghhhh... Buntunya... Tak ada idea la nak posting apa hari ni. Jangan risau. Minggu lepas aku dah terbitkan set Diari Kalender Idea Posting 2021. YE! Lengkap setahun apa yang nak ditulis di media social. Tak semestinya di Facebook shj, Ianya juga boleh digunakan di mana-mana media social. Menjadi pencetus idea untuk menulis. Kenapa? Sebab, Ini adalah cara era masa kini masyarakat berkomunikasi. Majoriti menggunakan...

Jemputan berWebinar

Alhamdulillah. 5Hb diundang sebagai tag team partner kepada sahabat yang mengendalikan satu sidang video dimana kami berdua sahaja yang bercakap lebih kurang 2 jam setgh secara online kepada bebudak Politeknik, Kolej Komuniti yang dihadiri hampir 300 orang di atas platform Zoom juga Youtube Live. Apa yg nak tergelaknya adalah setting studio bahagian aku. Guna bilik stor, then pasang backdrop hitam. settle. Hahahahaha......

Trip to Ipoh

Bismillah! Semalam as per set appointment dengan sahabat dari Negeri Sembilan. Aku ke Ipoh utk meet up dengan dia untuk aku bantu dalam Digital Marketing untuk Agensi Takaful beliau. Nak drive, sorg2, tak padan pulak. better naik train dari Sungai Petani ke Ipoh. Train seawal jam 10.30 pagi, dijangka sampai pkl 12.30. Dari SP ke Ipoh, tambangnya RM45 sehala. Bila diconggak2...

Esok dah nak raya.

Hari ni bz sikit. Dok buat video raya last minit. Agak lama sikit kali ni nak buat video. Kali ni aku buat dlm 3 format. 1080 X 1080, 1920 X 1080, dan 1080 X 1920.   [video src="https://rosnizamothman.com/wp-content/uploads/2020/09/HORIZONTAL-1080X1080_2.mp4" /] Masa nak render memang lama. Jadi aku ambil keputusan utk p rumah mak aku. Hantaq sejadah gebu lagi tebai untuk mak. Jadi aku tinggalkan komputer...

Menjejak atau buat tracking dengan Facebook Pixel

Apa itu Facebook Pixel? Facebook Pixel ni adalah "sekeping" kecil kod yang PERLU anda letakkan ke laman web anda yang akan mengesan pelbagai aktiviti didalam laman web. Sekiranya anda biasa menggunakan Google Analytics, lebih kurang sama je dalam setiap aspek. Anda boleh meletakkan skrip yang pendek pada bahagian header setiap mukasurat dan anda boleh menjejaki paparan laman web, tambah pesanan,...