Grid Sidebar Right

Check out our Latest News!

Trip to Ipoh

Bismillah! Semalam as per set appointment dengan sahabat dari Negeri Sembilan. Aku ke Ipoh utk meet up dengan dia untuk aku bantu dalam Digital Marketing untuk Agensi Takaful beliau. Nak drive, sorg2, tak padan pulak. better naik train dari Sungai Petani ke Ipoh. Train seawal jam 10.30 pagi, dijangka sampai pkl 12.30. Dari SP ke Ipoh, tambangnya RM45 sehala. Bila diconggak2...

Esok dah nak raya.

Hari ni bz sikit. Dok buat video raya last minit. Agak lama sikit kali ni nak buat video. Kali ni aku buat dlm 3 format. 1080 X 1080, 1920 X 1080, dan 1080 X 1920.   [video src="https://rosnizamothman.com/wp-content/uploads/2020/09/HORIZONTAL-1080X1080_2.mp4" /] Masa nak render memang lama. Jadi aku ambil keputusan utk p rumah mak aku. Hantaq sejadah gebu lagi tebai untuk mak. Jadi aku tinggalkan komputer...

Menjejak atau buat tracking dengan Facebook Pixel

Apa itu Facebook Pixel? Facebook Pixel ni adalah "sekeping" kecil kod yang PERLU anda letakkan ke laman web anda yang akan mengesan pelbagai aktiviti didalam laman web. Sekiranya anda biasa menggunakan Google Analytics, lebih kurang sama je dalam setiap aspek. Anda boleh meletakkan skrip yang pendek pada bahagian header setiap mukasurat dan anda boleh menjejaki paparan laman web, tambah pesanan,...

30 Ramadan – Coaching dihujung-hujung Ramadan

Hari terakhir Ramadan untuk tahun ni. Aku balik kampung sebelah wife aku kat Pendang. Memang dah jadi tabiat aku incase sementara nak tunggu sampai waktu berbuka, tak ada aktiviti apa nak dibuat, aku bawak nota2 marketing utk perasap kepala dengan ilmu2 Digital Marketing.   Nak dijadikan cerita, aku terima mesej mintak coaching sikit permasalahan ejen takaful yg run ads di Facebook yg...

1st DJI Mavic Mini Flight Compilation

Full video yg aku dah edit dengan After Effect dgn Premiere. Tapi aku TAK PUAS HATI. Sebab, masa nak guna Premiere, tak smooth. Susah nak synckan audio dgn video, juga ada yg terlepas pandang. Adakah sebab aku guna 60fps? Esok kita cuba tukaq ke 30fps tgk sama ada smooth ke tak. iMac jadi berat nak load masa kat Premiere. nak...