AKU KEMBALI

Setelah sekian lama laman web rosnizamothman.com ni terhenti. Gara-gara Facebook detect website aku dah lakukan something suspicious activities.

Appeal demi appeal aku dah buat kepada Facebook, semuanya REJECT.

Tghmlm tadi aku berwasap dengan Hafiz yang pada asalnya kami berbicara mengenai akaun FB yang kena flag. In the same time aku pun cerita kat dia perihal laman web aku yag dah lama FB block ntah kenapa pun tak tau la. Jadi nak bagi business digital marketing juga freelance lain berjalan, aku terpaksa beli satu domain baru iaitu RMCA.MY. Hanya semata-mata untuk mendapatkan kredibiliti juga trust dari prospek mengenai servis freelance aku.

Semlm masa sembang dgn along, FB account dia yang setelah lama kena flag, dah di unflag atas bantuan rakan sealumni kami. Jadi aku try post link rosnizamothman.com kat FB, tgk2 dah boleh masuk tanpa sekatan. Along kata mungkin semlm mlm Lailatul Qadar kot. Sebab kami sama-sama dah “dibebaskan” tanpa jaminan oleh pihak Facebook.

Tapi walaupun mengambil masa yang agak lama. Ianya adalah satu pengalaman yang sangat berharga khususnya dalam norma baru macam sekarang ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *